23-10-2024     12:45 - 13:15 uur

Lunchpauzeconcert

Ensemble En Garde - hobo, klarinet, fagot & vleugel


Vier enthousiaste professionele musici hebben elkaar gevonden in het leukste wat er is, samen muziek maken!
En Garde is een ensemble met een prettige combinatie van piano met drie uiteenlopende rietinstrumenten. Het biedt een grote diversiteit aan kleur en afwisseling dat goed tot uiting komt in de programmering.
Opvallend genoeg is het repertoire van deze bezetting veelal Franse muziek van begin 20e eeuw. Het is frisse muziek die de ontwikkeling van die tijd laat horen in soms speelse en repeterende ritmiek. Melodieën lopen in elkaar over met vaak snelle en onverwachte afwisselingen tussen de instrumenten onderling en de verschillende delen. Het ensemble "En Garde" staat voor elkaar uitdagen, plezier in samenspel en het overbrengen van bijzondere muziek. 

Maud van Daal studeerde fagot aan het Maastrichts Conservatorium waar hij in 1989 afstudeerde met de diploma’s Docerend - en Uitvoerend Musicus. Hij was eerste fagottist bij het Orkest van het Oosten in de periode ’89/’93. Vanaf ’93 tot heden speelt hij in Het Ballet Orkest te Amsterdam. Ook remplaceerde hij bij veel symfonieorkesten in de Randstad. Zijn liefde voor de symfonische muziek loopt parallel met die voor kamermuziek, een onontbeerlijke combinatie voor orkestmusici. Hij speelde met ensembles zoals The Enigma Five, Valerius Ensemble, Stravinsky Ensemble, Asko Ensemble, Nederlands Blazers Ensemble, Wings Ensemble, Monward Consort en En Garde.
In 2014 behaalde hij het diploma Docent Muziek aan het Amsterdams Conservatorium en geeft sindsdien klassikaal muziekles in het voortgezet speciaal onderwijs namens de organisaties Hallo Wereld. Daarnaast is hij verbonden als muziekdocent aan De Nationale Balletacademie in Amsterdam.

Marjola Uitendaal studeerde aan het conservatorium van Utrecht bij Ernest Rombout en vervolgde haar opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium in Brussel en aan de Musikhochschule in Hannover. Marjola is als hobo- en althobo-remplaçant verbonden geweest aan het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast speelde zij in diverse beroepsorkesten en gaf ze les aan muziekscholen. Op dit moment speelt zij in wisselende kamermuziekbezettingen en treedt zij regelmatig op als solist met koren en orkesten.
Naast haar carrière in de muziek, is zij ook interim-manager en coach in het onderwijs.

Na haar opleiding muziektherapie studeerde Ingrid Slangen klarinet en schoolmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze specialiseerde zich in het begeleiden van uiteenlopende ensembles en muziekactiviteiten waaronder het dirigeren van jeugdorkesten. Op dit moment is zij werkzaam als klarinet docent en vakleerkracht muziek. Ze organiseert en geeft uiteenlopende projecten en workshops. Daarbij werkt zij als ensemblecoach en begeleidt kamermuziekcursussen.

Henk Mak van Dijk is veelzijdig pianist, opgeleid aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag bij onder andere Barbara Grajewska, Geoffrey Madge en Stanley Hoogland. Hij volgde inspirerende masterclasses bij meesterpianisten Gyorgy Sandor en Gyorgy Sebök. 
Op zoek naar avontuur kwam hij op Java terecht waar hij geruime tijd als pianist werkte op het conservatorium van Yogyakarta en concerten gaf op Java, Bali en Sulawesi. Hij is er nog regelmatig als gastdocent en pianist te vinden. Hij was een aantal jaren verbonden aan conservatoria in Nederland, waar hij intensief kamermuziek speelde onder andere voor Nederlandse radio en televisie. Zijn specialisme is zijn lecture-recitals over Indische muziek en algemener de relatie tussen westerse pianomuziek en volksmuziek. Daarbij werkte hij onder meer samen met Yvonne Keuls en Astrid Seriese.
Als voorzitter van Haags Open Podium organiseert hij lunch- en koffieconcerten in de charmante concertzaal Podium Vocale, vlakbij het Vredespaleis in Den Haag.
Zie ook zijn website.

 

Programma

"Une fête française"
 
Jacques Ibert (1890-1962):
Cinq Pièces en Trio - hobo, klarinet & fagot
1. Allegro vivo
4. Andante
5. Allegro quasi marziale
 
Gabriel Pierné (1863-1937):
Solo de concert - fagot & vleugel
 
Camille Saint-Saëns (1835-1921):
Sonate voor hobo & vleugel:
Andantino
 
Claude Debussy (1862-1918):
Clair de Lune - vleugel solo
 
Alexandre Tansman (1897-1986):
Suite pour Trio d’ Anches - hobo, klarinet & fagot
- Dialoque
- Finale  
 
Jenni Brandon (1977):
Sea Quartet - vleugel, hobo, klarinet & fagot
 
 
Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage.
De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.
 
Hartelijk welkom!


Stichting Oude Kerk Zoetermeer

Privacyverklaring

Contact Webmaster

Volg ons ook op Facebook:
Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief.

Inschrijven