27-03-2024     12:45 - 13:15 uur

Lunchpauzeconcert

Trio Panache: Sabine van Lier - viool, Elisabeth Schijns - cello & Marte Gerritsma - vleugel


Trio Panache is een jong professioneel piano trio bestaande uit Marte, Elisabeth en Sabine. De drie leerden elkaar kennen tijdens hun conservatoriumtijd in Utrecht.
Sabine en Elisabeth vormen al jaren samen een duo. In de zomer van 2017 ontstond de samenwerking met Marte, waarmee trio Panache tot stand kwam. Het trio is van alle markten thuis van klassiek tot romantiek, van Piazzolla tot Vivaldi.
 
Sabine van Lier studeerde aan het conservatorium van Utrecht bij Chris Duindam, waar zij in 2012 haar bachelor afsloot met een 9. Zij vervolgde haar masterstudie in Rotterdam bij Gordan Nikolic en later in Bremen bij Thomas Klug. Ze rondde daar in 2016 haar studie als uitvoerend musicus, cum laude af. Sabine speelt in verschillende kamermuziekensembles en orkesten en speelt op een instrument gebouwd door Erhard Uebel, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal muziekinstrumentenfonds. Naast haar uitvoerende praktijk is Sabine actief als viooldocente bij scholen in de kunst te Amersfoort en in Utrecht heeft ze haar eigen privélespraktijk.
 
Marte Gerritsma studeerde piano in Utrecht bij Martyn van den Hoek en later aan het Artez conservatorium in Zwolle bij Frank van der Laar. Ze rondde daar in 2017 met een 9 haar master af. Nu is Marte actief in diverse kamermuziekensembles. Zo is ze, behalve onderdeel van Trio Panache, ook één van de pianisten van het Horizonkwartet. Daarmee trad ze meermaals op tijdens het World Minimal Music Festival in het muziekgebouw aan 't ij met werk van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Daarnaast vormt ze pianoduo Marten en Marte samen met pianist Ruben Tekelenburg en werkt ze samen met Altvioliste Rinde Yildiz.
 
Elisabeth Schijns studeerde cello aan het conservatorium van Utrecht bij Ran Varon en studeerde af with honours. Zij rondde in 2016 haar master als uitvoerend musicus af bij Timora Rosler met een 9,5 en vervolgde haar studie bij France Springuel, waar zij twee jaar later met grote onderscheiding afstudeerde aan het koninklijk conservatorium te Antwerpen. In 2016-2017 volgde Elisabeth de orkestacademie bij het Gelders orkest, waar haar liefde voor orkestspel enorm is gegroeid. Tegenwoordig remplaceert ze in verschillende orkesten, zoals het Gelders orkest en de nieuwe Philharmonie Utrecht en is zij als kamermusicus actief in diverse ensembles. Sinds 2008 heeft Elisabeth haar privélespraktijk aan huis. 
 

Programma
 
Clara Schumann (1819-1896):
Pianotrio in g mineur, Op.17 (1846): 
1. Allegro moderato
2. Scherzo en trio
3. Andante
4. Allegretto
 
Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage.
De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.
 
Hartelijk welkom!
 


Stichting Oude Kerk Zoetermeer

Privacyverklaring

Contact Webmaster

Volg ons ook op Facebook:
Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief.

Inschrijven