22-02-2023     12:45 - 13:15 uur

Lunchpauzeconcert

Joram van Ketel (trombone) & Iddo van der Giessen (orgel)


Joram en Iddo vormen een avontuurlijk duo op trombone en orgel. De twee alumni van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag dagen elkaar sinds 2016 uit om de uitersten in dynamiek en timbre van hun instrumenten op te zoeken, van fluisterzacht tot meeslepend fel. De ene keer zijn ze verwikkeld in een contrasterende dialoog, op een ander moment smelten hun instrumenten samen in een nieuw geluid. Hun repertoire strekt zich uit van de Venetiaanse renaissance tot romantiek en speciaal voor het duo gecomponeerde muziek. In 2018 presenteerden zij de goed ontvangen cd "Wachet auf!" vanuit de Goede Herderkerk in Rotterdam. In 2022 namen zij deel aan de Sweelinck-Mullerprijs in het Orgelpark in Amsterdam en wonnen zij de derde prijs met een meeslepend programma van hedendaagse composities en duo-improvisatie. Joram en Iddo gaan in iedere ruimte het avontuurlijke spel met elkaars durf, instrumenten en akoestiek graag aan.
 
Joram van Ketel (1994) studeerde in 2021 af aan het Koninklijk Conservatorium bij Timothy Dowling, Sebastiaan Kemner en Pete Saunders. Hij ontving lessen en masterclasses bij Ian Bousfield, Bart van Lier, Brandt Attema en Ben van Dijk. Daarnaast is hij cum laude afgestudeerd voor de Bachelor Psychologie en summa cum laude voor de Master Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden, waarbij hij zich specialiseerde in onderzoek naar de training van complexe vaardigheden zoals musiceren. Hij doceert psychologie, statistiek en academische vaardigheden aan de Universiteit Leiden. Hij combineert zijn enthousiasme voor zijn vakgebieden in onderzoek en onderwijs rondom training en oefengedrag van musici. Zo is hij als scriptiebegeleider verbonden aan het Koninklijk Conservatorium en lid van het Music Brain and Health Technology Lab in Leiden. 
 
Iddo van der Giessen (1995) is cantor-organist van de Goede Herderkerk in Rotterdam Schiebroek. In 2020 studeerde hij cum laude af voor zijn Master of Music bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium. Hij studeerde Kerkmuziek aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en volgde lessen en masterclasses bij Ronald de Jong, Bert Mooiman, Geert Bierling, Hayo Boerema, Anton Pauw, Leo van Doeselaar en Ludger Lohmann. In 2020 nam hij een solo-cd op met muziek van Bach, Franck, Karg-Elert en Liszt in de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem. Daarnaast studeerde hij cum laude af aan het Leiden University College The Hague en heeft hij de Research Master Geschiedenis aan de Universiteit Leiden afgerond met als specialisatie Politics, Culture and National Identities.
 
 
Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750):
Aria "Schafe können sicher weiden", BWV 208
 
Domenico Gabrielli (1651/59-1690):
Ricercar 1
 
Max Reger (1873-1916):
- Romanze in G-Dur, WoO II/10
- Fuga in D-Dur, Op. 59/6
 
Duo-improvisatie
 
Alexandre Guilmant (1837-1911) / arr. Klemens Schnorr (1949):
Morceau Symphonique pour Trombone et Orgue, Op. 88
 
 
Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage.
De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.
 
Heel hartelijk welkom!
 


Stichting Oude Kerk Zoetermeer

Privacyverklaring

Contact Webmaster

Volg ons ook op Facebook:
Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief.

Inschrijven