29-04-2023     12:00 - 13:00 uur

Carillonconcert

Koningsdag


Programma

"De dag van de verbondenheid"

Het carillon heeft, als oudste instrument van de openbare ruimte, door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse samenleving. Bij vreugde en verdriet, in vredestijd en tijden oorlog en bezetting klonk het carillon. Dit instrument wordt ook wel de “stem van de stad” genoemd en vertolkt de gevoelens van de bevolking. Het is dan ook het instrument dat mensen verbindt.
 
Gespeeld zal worden:
Het Wilhelmus, liedjes uit “Kun je nog zingen, zing dan mee” en composities voor carillon van de Nederlandse componist Willem Vogel, zijn Valerius Suite. Daarnaast variaties over het FIT TOP 10 lied.
 
Uitvoerende
 
Johan van Oeveren (1949) studeerde orgel in Utrecht bij Nico van den Hooven. Later improvisatie bij Piet van Egmond, interpretatie bij Jaap Nieuwenhuijse en koordirectie bij Louis Coenen en Jan Eelkema. Hij studeerde schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ger Storms. Hij behaalde het diploma docent Koorvorming bij Frans Schouten. Johan is dirigent/organist/docent Koorvorming en geeft zangles. Diverse composities staan ook op zijn naam. Hij voerde verschillende grote werken uit in authentieke bezetting waaronder: Messiah, Weihnachts Oratorium, Johannes Passion en Requiem van Mozart. Verder is hij dirigent van verschillende koren. Ook is hij muziekadviseur van de afdeling Holland voor de K.N.Z.V. De laatste jaren heeft hij in Amersfoort op de Beiaardschool gestudeerd bij onder andere Gijsbert Kok.
 
 
Dit concert kan buiten worden beluisterd in de Dorpsstraat of in het nabijgelegen Wilhelminapark.
 


Stichting Oude Kerk Zoetermeer

Privacyverklaring

Contact Webmaster

Volg ons ook op Facebook:
Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief.

Inschrijven