28-12-2022     12:45 - 13:15 uur

Lunchpauzeconcert

Nicole van Jaarsveld (klarinet) & Angélique Heemsbergen (vleugel)


Nicole van Jaarsveld en Angélique Heemsbergen vormen ruim 15 jaar een gewaardeerd duo, dat in bekende Nederlandse concertzalen heeft gespeeld. 
Het duo is ook werkzaam voor Stichting Muziek in Huis, de grootste kamermuziekorganisatie van Nederland, die kamermuziekconcerten in zorgcentra verzorgt op het niveau van reguliere concertzalen.
 
Klarinettiste Nicole van Jaarsveld (1983) won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles, waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Met het Vivezza Trio en Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld was ze meerdere keren live te horen op Radio 4. Nicole soleerde in onder andere "Gnarly Buttons", het klarinetconcert van John Adams. Ook remplaçeerde ze bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Haar studies volgde ze aan het Conservatorium van Utrecht en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium met uitstekend resultaat. 
 
Pianiste Angélique Heemsbergen (1982) was als soliste te horen met Gershwins Rhapsody in Blue. Als kamermusicus speelt ze in diverse ensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Daarnaast was ze meerdere malen live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, tijdens het programma Viertakt Podium en vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.
Angélique is een veelgevraagd repetitor en solist. In 2009 behaalde ze haar Master of Music in Performance aan het Utrechts Conservatorium met kamermuziek als specialisatie. 
 
Beide musici hebben verschillende internationale masterclasses gevolgd.
 

Programma

Camille Saint-Saëns (1835–1921):
Sonate Opus 167: 
I Allegretto 
II Allegro animato 
III Lento 
IV Molto allegro 
 
Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791):               
Uit: Klarinetkwintet KV581: 
IV Allegretto con Variazioni 

 
Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage.
De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.
 
Heel hartelijk welkom!
 


Stichting Oude Kerk Zoetermeer

Privacyverklaring

Contact Webmaster

Volg ons ook op Facebook:
Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief.

Inschrijven