07-12-2022     12:45 - 13:15 uur

Thea Riesebos (orgel) & Maud Sauer (hobo)

Thea Riesebos studeerde aan het conservatorium orgel, klavecimbel en kerkmuziek.
In Amsterdam en Haarlem is zij werkzaam als dirigente en organiste van diverse (kerk)koren.
Zij geeft vele concerten zowel in Nederland als daarbuiten. In Duitsland concerteerde zij veelvuldig op de beroemde Silbermann-orgels, onder andere in Fraureuth, Glauchau en op vele andere orgels en plaatsen. Zij is regelmatig te horen op radio en TV. Naast het begeleiden van koren en solisten wordt zij als kerkmusicus veel gevraagd om bij kerkelijke gemeentes workshops te geven waar onder haar leiding (on)bekende  liederen worden ingestudeerd en gezongen.
Zij componeerde tientallen melodieën die in verschillende liedbundels zijn opgenomen, onder andere in Zingend Geloven, Eva’s Lied, Tussentijds en het Liedboek 2013.
Met de hoboïste Maud Sauer vormt zij sinds enige jaren een duo en gaven zij al menig concert.
Met de bariton Dick Hollander vormt zij sinds 1994 het “Amsterdams duo orgelbariton”. Zij gaven sinds die tijd al meer dan 150 concerten in binnen- en buitenland. In september 2006 hebben zij in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam op het beroemde Adema-orgel een CD opgenomen met muziek voor orgel en bariton van onder andere M. Reger, J. Rheinberger, J. Cornelius en anderen.

Maud Sauer studeerde hobo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vlak voor haar afstuderen kwam zij in aanraking met de geïmproviseerde muziek. De spontaniteit, dingen uitproberen die (nog) niet algemeen aanvaard zijn en je eigen rol bepalen, zijn elementen uit de geïmproviseerde muziek die bepalend werden in haar leven. Zowel binnen als buiten de muziek. In 1980 kreeg zij haar eerste compositieopdracht. Daarna heeft zij voor verschillende ensembles stukken geschreven waarvan een aantal  op LP, CD en DVD is verschenen. Naast het geven van concerten en componeren is Maud actief in diverse commissies en besturen, en adviseert zij startende creatief ondernemers over de zakelijke en fiscale kant van de beroepspraktijk.
Voor meer informatie kunt u haar website bekijken en beluisteren: www.maudsauer.nl

Alessandro Besozzi (1702-1793):
Sonate in C:
- Andante
- Larghetto
- Allegretto

Maud Sauer (1952):
Drie improvisaties op althobo

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788):
Sonate VI (orgelsolo):
- Adagio

Antonio Vivaldi (1678-1741):
Sonate in d:
- Preludio (Largo)
- Siciliano (Adagio)
- Sarabanda (Allegro)

Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage.
De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.

Contact Webmaster