11-09-2021     12:00 - 13:00 uur

Carillonconcert

Open Monumentendag

Gemengd programma met klassieke werken van Bach en Mozart, de Spanish Suite van de Amerikaanse componist Frank Della Penna, evergreens uit de popmuziek en populaire musicalmelodieën (The sound of Music, The Wizard of Oz, Mary Poppins en My fair lady).

Uitvoerende

Gijsbert Kok studeerde orgel, kerkmuziek, improvisatie en muziektheorie aan de conservatoria van Den Haag, Tilburg en Rotterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.
Hij is stadsbeiaardier van Den Haag en Scheveningen en vaste bespeler van de carillons van Voorschoten en Zoetermeer.
Daarnaast is hij organist van de Abdijkerk in Den Haag-Loosduinen en de American Protestant Church in Den Haag.
Hij is docent muziektheoretische vakken aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en heeft een concertpraktijk als beiaardier, organist en begeleider.

Omdat dit concert buiten kan worden beluisterd, bijvoorbeeld in het nabijgelegen Wilhelminapark, is reserveren vooraf niet nodig.