06-02-2021     12:00 - 13:00 uur

Carillonconcert

Alternatieve componisten


Programma

Werken van Gisbert Steenwick. Loverliedekens, en allamande’s, courante.           
Gisbert Steenwick was een organist en beiaardier in Arnhem, die leefde in de 17e eeuw. Een zeer bekend werk van hem is het kerst lied “O Saligh Heiligh Bethlehem".
Vervolgens enkele Franse dansen van Couperin.
En tot besluit werk van Erik Satie, zijn Gnossienne.

 
Uitvoerende
 
Johan van Oeveren (1949) studeerde orgel in Utrecht bij Nico van den Hooven. Later improvisatie bij Piet van Egmond, interpretatie bij Jaap Nieuwenhuijse en koordirectie bij Louis Coenen en Jan Eelkema. Hij studeerde schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ger Storms. Hij behaalde het diploma docent Koorvorming bij Frans Schouten. Johan is dirigent/organist/docent Koorvorming en geeft zangles. Diverse composities staan ook op zijn naam. Hij voerde verschillende grote werken uit in authentieke bezetting waaronder: Messiah, Weihnachts Oratorium, Johannes Passion en Requiem van Mozart. Verder is hij dirigent van verschillende koren. Ook is hij muziekadviseur van de afdeling Holland voor de K.N.Z.V. De laatste jaren heeft hij in Amersfoort op de Beiaardschool gestudeerd bij onder andere Gijsbert Kok.

 
Omdat dit concert buiten kan worden beluisterd, bijvoorbeeld in het nabijgelegen Wilhelminapark, is reserveren vooraf niet nodig.
 


Stichting Oude Kerk Zoetermeer

Privacyverklaring

Volg ons ook op Facebook:
Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief.

Inschrijven