21-11-2020     12:00 - 13:00 uur

Carillonconcert

Van Oud naar Nieuw


In het kader van het einde van het kerkelijk jaar en de opening van Advent geeft Johan van Oeveren een extra carillonconcert.

Programma

Werken van Willem Vogel en Rien Donkersloot
aangevuld met Oud-Hollandsche Adventsmuziek


Uitvoerende
 
Johan van Oeveren (1949) studeerde orgel in Utrecht bij Nico van den Hooven. Later improvisatie bij Piet van Egmond, interpretatie bij Jaap Nieuwenhuijse en koordirectie bij Louis Coenen en Jan Eelkema. Hij studeerde schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ger Storms. Hij behaalde het diploma docent Koorvorming bij Frans Schouten. Johan is dirigent/organist/docent Koorvorming en geeft zangles. Diverse composities staan ook op zijn naam. Hij voerde verschillende grote werken uit in authentieke bezetting waaronder: Messiah, Weihnachts Oratorium, Johannes Passion en Requiem van Mozart. Verder is hij dirigent van verschillende koren. Ook is hij muziekadviseur van de afdeling Holland voor de K.N.Z.V. De laatste jaren heeft hij in Amersfoort op de Beiaardschool gestudeerd bij onder andere Gijsbert Kok.

Omdat dit concert buiten kan worden beluisterd, bijvoorbeeld in het nabijgelegen Wilhelminapark, is reserveren vooraf niet nodig.


Stichting Oude Kerk Zoetermeer

Privacyverklaring

Volg ons ook op Facebook:
Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief.

Inschrijven